Mode by Silvie

Waar moet een goede tas aan voldoen?

Een nieuwe tas aanschaffen is voor veel vrouwen geen enkel probleem. We willen het liefst zo veel mogelijk tassen in zoveel mogelijk kleurtjes. Maar toch komt het dan vaak voor dat de kwaliteit van deze tassen niet heel goed is, waardoor ze na verloop van tijd kapot kunnen gaan of slijtage krijgen. Het is daarom handig om jezelf eerst af te vragen of een tas van goede kwaliteit is, vóórdat je deze koopt. Maar waar moet een goede tas aan voldoen? Je leest het hier.

Functie van de tas

Ten eerste kun je bij jezelf nagaan waar je de tas voor gaat gebruiken. Is het de bedoeling dat je de tas mee naar school of werk neemt en dus zware boeken en papieren mee moet sjouwen? Of ga je de tas gebruiken voor een avondje in de kroeg staan of een dagje uit? Zodra je de gelegenheid weet, kun je gericht op zoek gaan naar een passende tas. 

Kwaliteit van de tas

Zodra je weet wat voor tas je wil hebben, kun je zoeken naar kwalitatief goede tassen. Meestal hebben merken dure, maar wel kwalitatief goede tassen. Denk bijvoorbeeld aan een Ted Baker tas. Natuurlijk zijn er ook relatief goedkope tassen van goede kwaliteit, maar dan moet je goed kijken naar het materiaal waar de tas van gemaakt is. Zo is leer altijd erg stevig en gaat dit materiaal voor een lange periode mee. Tassen van stof zijn daarentegen weer iets minder stevig.

Draagcomfort

Dit staat misschien niet hoog op je lijstje, maar draagcomfort is erg belangrijk als het gaat om het kiezen van een goede tas. Je wil immers niet eindigen met rugklachten. Als de tas redelijk zwaar is en je deze veel moet dragen, kun je het beste gaan voor een rugzak. Ook schoudertassen hebben een goede draagcomfort, mist je het gewicht kan verdelen. Het beste is om de schoudertas gekruist over je schouder te hangen en niet aan één kant.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.