Mode by Silvie

Vergoeding van veiligheidsartikelen

Ik ben net begonnen met mijn werk in een staalfabriek. Ik ging op mijn eerste werkdag vol motivatie naar mijn werk. Mijn werkgever had mij verteld dat mijn benodigdheden, waaronder mijn werkkleding, op het werk voor mij klaar zouden liggen. Ik kwam aan op mijn werk en er lag werkkleding voor mij klaar, een helm en brandwerende kleding voor tijdens de metaalbewerking. Het viel me echter al snel op dat er geen veiligheidsschoenen voor mij klaarstonden. Ik vond het persoonlijk te onveilig om met mijn sneakers de werkvloer op te gaan.

4

Ik besloot vervolgens om langs te gaan bij het kantoor van mijn werkgever. Hij bevestigde het feit dat er inderdaad geen werkschoenen voor mij klaarstonden. Ik kreeg te horen dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de aanschaf van mijn veiligheidsschoenen en de kosten die hieraan verbonden waren. Het feit dat werd verwacht dat ik zelf moest betalen voor mijn eigen veiligheid schrok me erg af. Ik besprak dit samen met mijn vrienden tijdens het weekend. Een van hen werkt ook in een staalfabriek en vertelde mij dat zijn werkschoenen wel door zijn werkgever werden vergoed. Ik hoorde vervolgens ook dat ze nog opzoek waren naar nieuwe werknemers.

Ik wilde niet werken voor iemand die niet wou betalen voor de veiligheid van zijn werknemers. Ik besloot daarom mijn baan op te zeggen en te gaan werken bij de werkgever van mijn vrienden. Al snel werd voor mij bevestigd dat dit de juiste keuze was. Mijn nieuwe werkgever was een stuk vriendelijker en veiligheid stond voor hem voorop.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.